2011年2月18日 星期五

黃金廣告鬆一鬆



video









video






video

投資黃金,唔係成日要睇埋d鬼咁嚴肅既文章架,有時都可以放鬆一下,幾年前,全球各地都有人落力收金,廣告當然唔少得,美國有好多,不過講到創意,架仔無出其右,個人最鍾意係貴金屬刑事科,一連十集,夠老土夠爆笑,內容重點係話俾d阿婆師奶聽,d金冇用架......拿拿林sell啦!最近日本更出左隻類似金ETF既股票,叫金之果實,上市日,好似驚死冇人信佢會幫股民買金入庫咁,推左一堆金條出來曬命!好心香港「果隻野」就學下人啦,做野就做全套,淨係得張爛鬼相就叫人信,架仔呢d就叫做專業!

5 則留言:

nwo24601 提到...

㗎仔 ETF 照計都信得過﹐雖然金甲蟲實質上是實金寄生蟲(精神寄生)。

Lisa 提到...

寄生蟲是食人地的, 而食自己又點算是寄生蟲呢 ?

匿名 提到...

其實連日本人都開始玩呢野d.會吾會係代表連佢地都開始吾信貨幣呢!?

chapman 提到...

貴金屬刑事,,,,做形好似MC HAMMER

nwo24601 提到...

>>寄生蟲是食人地的, 而食自己又點算是寄生蟲呢 ?

可能係食緊自己的腦細包都唔知...