2011年1月28日 星期五

美元之末日倒數!








這份報刊是剪於2007年,內容涉及(401k)計畫,類似香港強積金!當7500萬美國人每月從自身基金戶口提取資金時,美國股市會上升嗎?美元同港元掛鉤,港元會升值嗎?且2012年除馬亞年歷外,這個更成為引爆美國經濟滑落炸彈的信管!所以努力改造成"金甲超人"!建造金銀諾亞方舟號!;)

10 則留言:

金錢一一 提到...

富爸爸嘅犯罪小說”有錢人的陰謀”都有講,不個好彩呢度話廿二年內陸續退休,即係我哋重有約廿年時間做嘢(其實話多唔多)。

satan_wong 提到...

呢段時間內,只有不斷加速,沒有均速,更不必想減速..(指的是資產收集速度..)

旁邊學 提到...

警惕:巨鱷末日前的掙扎,可能會有壯烈反撲場面出現!

黃泰利 提到...

to 金錢--

其實好多年前果本富爸爸大預言一早講咗...

marco 提到...

Not only US dollar but also all currency around the world!

Joe 提到...

中東局勢都好大鑊!老美頭痕!

nwo24601 提到...

美州政府財政及 muni bonds 應是 2011 的觀望焦點。

nwo24601 提到...

現今世界債台高筑﹐是通脹或通縮一直是經濟評論家辯論不休的課題。

只要是不兌現紙幣的系統﹐政客很難抵受開動印刷機的誘惑﹐也只有不斷惡性循還...這是爆煲式通脹難以避免的推測理由...

nwo24601 提到...

>>中東局勢都好大鑊!老美頭痕!

Zbigniew Brzezinski:
http://www.prisonplanet.com/brzezinskis-feared-global-awakening-has-arrived.html

匿名 提到...

黎緊應該仲有QE3!睇黎要再密D手吸金銀~
Tshoi