2017年6月24日 星期六

點樣?同我做相反嬴左幾多?





我其實唔係咁鍾意日日睇住個市!不過呢下又真係太好笑太有趣了!小弟試驗做分析,當然冇可能100%準確買到底位或沽到高位,有時早,有時遲,有人覺得咁樣都不可原諒,於是見金價由1257位直落1244就急不及待出來,要同小弟計計數,更要多謝小弟做左燈神,並提議跟著小弟做相反。點呀?做左相反嬴幾多?(笑左)

估唔到1244差不多就係今次個小底(最低見1242),從6月20日有人留言計起,金價扶搖直上,怎晚以1256收市,如果呢位勁人槓桿玩相反,接近10美元升幅,呢次都真係幾「禾味」,再問,點呀?同我做相反嬴幾多?定係根本冇膽做相反?唔緊要!機會大把!一於喺1256呢個位再同我做相反,大沽特沽啦!做相反,唔使出地址、個人資料亦可遮,沽法亦好多,等待你既沽金紀錄。小弟保留匿名留言係有原因,最少可以俾大家一個參考。

13 則留言:

Lisa 提到...

Joe, 算啦 !
後生仔愛拗贏 !
誰啱誰錯將來一定會實驗 !
我依家在網上睇到太離普野都只會提醒, 聽唔聽由佢地, 因為將來自己賺到錢才是極贏 !

Lisa 提到...

Martin Amstrong 都說過, 本來要一早爆的野, 因為各國的政府加入, 所以退遲咗, 所以等睇2018/2019年大戲 !

林祖 提到...

我只係想知果日佢有冇沽沽佢姐。(偷笑)
順便話俾大家聽,沽金係好危險,唔好下巴輕輕!

林祖 提到...

睇怕佢都係冇沽到
唔好俾我睇死!(想笑)

匿名 提到...

都提及過跌係要搵支持位
黃金盤整1星期就話跌 費解 費解

1240係現在既支持位 經過3日測試觸及1240都跌唔穿
星期五晚現貨及期金收盤都於1255之上
個人預計金價上到1274附近會有短線盤整
盤整後挑戰對上一個高位
繼而向1300位進發


Ph

林祖 提到...

小弟眼花,借問Ph喺邊個留言提及跌係要揾支持位呀?

Jackcal 提到...

祖兄的投資向針多以實物金銀長揸,與短炒者不可語冰,由得他們炒到夠吧!吵的就由他吵喇。

林祖 提到...

Thanks Jackcal support!

其實得個講字係冇用既!唔睇好金價,夠膽咪沽一沽佢囉,沽期金又得,美股都有買金價下跌既股。不過夠膽買先算啦!哈哈!最好長沽黄金!同我長渣黄金做相反方向,無任歡迎!



匿名 提到...

這是我講的
唔係Joe你講

林祖 提到...

咁一定啦!我從來好少講呢亭短線走勢,有都係汁人口水尾。
咁你又幾時講過呢浪下跌係揾支持位呀?(邊個貼第幾個留言?)

匿名 提到...

我是在你13/6既"聯儲局議息"貼入面講過下

拭目以待呢個6月可唔可以升穿1300位
再到7月來多個major high

Ph

xiao neni 提到...

这2-3年黄金白银很难创新高, 别忘记黄金白银的价位是被人为打压的。很多人一直在说黄金白银一定会创新高, 这个小孩子都知道。 问题是多久? 10年, 20年? 到时候也许你也已经不在人世了。 就算那时候10万美元一盎司, 也是没有意义的!

匿名 提到...

金甲蟲就是不愛儲錢,要麼實物金銀持貨,要麼將金銀兌換成股票或房產。
黃金以怎樣高的價值兌換美元是沒有意義的,最核心的價值觀就是不信紙鈔。